ИЗВЪНРЕДНО: Две положителни проби за коронавирус в България

MadeInVarna
ИЗВЪНРЕДНО: Две положителни проби за коронавирус в България

Регистрирани са първите два случая на коронавирус у нас. Те са засечени в Плевен и Габрово. Това потвърдиха от Националния оперативен щаб на извънреден брифинг в полунощ, съобщава Нова Тв.

Двама пациенти – мъж и жена, са дали положителни проби на първите и вторите им направени тестове. Заболелите са хоспитализирани от няколко дни. Те вече са в добро здравословно състояние.

“Това не са достоверни данни и продължаваме с последващите изследвания и с установяването на контактни лица. Положителните проби вече пътуват към София”, съобщи началникът на Военномедицинска академия /ВМА/ генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Тази нощ материалите ще бъдат доставени в Националната референтна лаборатория.

“Не можем да кажем, че става въпрос за 100% положителни проби. Пациентите не отговарят на очаквания профил. В отделенията, в които са настанени, няма да се допускат нови пациенти, нито да се изписват такива”, обяви Ангел Кунчев. И допълни, че дори в неделя резултатите да се окажат отрицателни, обявяването на позитивните проби сега не е излишна мярка.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

БФС: Футболните срещи у нас ще се провеждат при закрити врата до второ нареждане

Във връзка с решенията, обявени след днешното заседание на Министерски съвет, и в следствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, Българският футболен съюз постановява двубоите от Първа и Втора професионална лига да се играят при закрити врата считано от понеделник, 9 март 2020 г. Поради сериозния зрителски интерес и вече […]