Каракачанов: Американска база във Варна няма да има, а информационен пункт

MadeInVarna
Каракачанов: Американска база във Варна няма да има, а информационен пункт
Министърът на отбраната, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и флотилен адмирал Боян Медникаров откриха обновения учебно-спортен комплекс на Висшето военноморско училище (ВВМУ) “Н. Й. Вапцаров” във Варна.
Малко след това те се включиха и в тържествата по повод деня на закрилника на моряци и рибари Свети Николай Чудотворец (Никулден).
“Не става въпрос за никаква база, това е проект на НАТО, в НАТО бази няма. Американска база няма да има, просто във Вашингтон Тръмп подкрепи желанието на България, този морски център да бъде на територията на Пункта за базиране във Варна. Това е един център, който събира, анализира и предоставя информация. Има и други кандидати за такъв пункт – Турция и Румъния.”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Грейна коледната елха във Варна

Стотици варненци се стекоха на празничния концерт навръх Никулден на площад “Независимост” в центъра на града. Светлините на коледната елха запали кметът Иван Портних. “Скъпи деца, пожелавам на всички много подаръци от Дядо Коледа и сбъднати мечти. Нека цяла година да е все така топло и светло в душите и […]