Каратистката Ивет Горанова донесе още един медал за България в Токио

MadeInVarna
Каратистката Ивет Горанова донесе още един медал за България в Токио

Състезателката по карате кумите в категория до 55 килограма Ивет Горанова извоюва още един медал за България от Олимпиадата в Токио. 21-годишната състезателка ще спечели поне бронзово отличие, след като записа три победи в груповата фаза и се класира за полуфиналите, което ѝ гарантира бронзово отличие.

Нашата състезателка поведе минута преди края срещу Цуюн Уен от Китайско Тайпе. После стана 3:0 и в крайна сметка спечели с 5:2 точки. Във втория двубой Ивет се изправи срещу 33-годишната туркиня Серап Озчелик и япобеди. Първата точка беше съперничката, но българката бързо направи ипон и поведе с 3:1. След вазари за нея стана 5:1, което беше и крайният резултат.

Горанова не даде възможност за оспорване на първото ѝ място, след като спечели и третия си двубой. Тя победи с 5:2 иранката Бахманяр.

„Не е време за приказки, защото имаме още работа, но златото е наше! Имам сили за още мачове, играла съм и повече. Нямам респект към нито една от останалите състезателки. Нямам предпочитание срещу коя ще се изправя“, заяви Горанова след третата си победа.

Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Златен медал за България! Ивет Горанова с пет победи от пет мача

Каратистката Ивет Горанова спечели първия златен медал за България на Олимпиадата в Токио. Тя завоюва титлата в категория до 55 килограма след блестяща игра през целия дебютен за нея ден в Игрите. Нашето момиче победи Анжелика Терлюга от Украйна след 5:1 на финала. Българката направи истински фурор в японската столица. Тя […]