Катедрата по компютърни науки на ВСУ “Черноризец Храбър” създава учебници за 5. и 6. клас

MadeInVarna
Катедрата по компютърни науки на ВСУ “Черноризец Храбър” създава учебници за 5. и 6. клас

Катедрата по компютърни науки на ВСУ “Черноризец Храбър” създава учебници по „Компютърно моделиране и ИТ“ за 5. и 6. клас. Учебниците  се издават от Издателство “Атласи”, което има богат опит в подготовката и създаването на учебници и помагала.

Катедрата е с ключова експертиза за обучението по компютърни науки за средни училища и университети и иноватор в областта на STEAM инициативите и практики за училища.

Ръководител на авторския колектив, създал учебника  “Компютърно моделиране и информационни технологии”, е доц. д-р Галина Момчева, която ръководи Катедрата “Информатика и компютърни науки” на ВСУ “Черноризец Храбър”. Тя е ръководител на и на две от магистърските прорами на университета – “Data Science” и “Интерактивен дизайн”, както и на обучението за педагогическа правоспособност “Учител по информатика и ИТ”, създател и управляващ на научно-изследователската група BioMed – Varna.

Заместник-директорът на Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” Елеонора Павлова също е част от авторския колектив.

В екипа е алумни студентът на Варненския свободен университет Борис Георгиев – обявен за “Учител – будител” за 2019 г. Борис е ръководител на направление “Информатика и компютърни технологии” в ОУ “Христо Ботев” във Варна. В авторския колектив са още доц. д-р Веселина Спасова – преподавател и ръководител на магистърската програма “Софтуерно инженерство и мениджмънт”, както и арх. Петър Стефанов, асистент по компютърни науки и зам.-ръководител на магистърската програма „Интерактивен дизайн“ получил архитектурното си образование във Версай, Париж.

Издателство “Атласи” ще кандидатства пред МОН за одобрение на учебниците за 5. и 6. клас и за включването им в работата на училищата през учебната 2022/2023 г.

Вчера авторският колектив се срещна с ръководството на издателството в университета.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Информация за работното време на COVID-зоните в ДКЦ-та до края на август

Актуален работен график на COVID-зоните в общинските ДКЦ-та до края на месец август: ДКЦ I „СВ. КЛЕМЕНТИНА – ВАРНА“ ЕООД От понеделник до петък – от 11:00 до 19:00 часа. Събота и неделя – от 08:00 до 16:30 часа. „Зелен коридор“: Всеки ден с работното време на „COVID-зоната“. ДКЦ II […]