Кметът Благомир Коцев: Община Варна сключи договори за 3,75 млн. за озеленяване

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев: Община Варна сключи договори за 3,75 млн. за озеленяване

Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира кметът по време на среща с озеленителните фирми

Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв. за озеленяване в града. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с участието на всички фирми по озеленяване, които работят на територията на петте района. 

Предвидените средства за дейности по озеленяване през 2024 година са със 7,14% повече спрямо 2023 година, или общо 3,89 млн. лв.  Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира кметът и подчерта, че за целта средствата могат да бъдат допълнително увеличени още тази година. Той бе категоричен, че ще изисква от фирмите по-високо качество на услугата и по–добър вид на всички зелени площи в града. 

По време на разговорите бяха обсъдени и промените в графика на дейностите за озеленяване, по-ранни срокове за процедурите за ежегодните обществени поръчки и рамковите споразумения. Разгледани бяха предложения за включване на нови зони за представително озеленяване, състоянието на поливните системи в града, планираните дейности по резитба, коситба и поставяне на нови насаждения за идните месеци. 

На срещата присъстваха също заместник-кметът по инженерна инфраструктура и благоустрояването инж. Пламен Китипов, експерти от Община Варна и районните кметства.  

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Снежана Апостолова: Община Варна ще инициира кампания за набиране на приемни семейства в региона

Община Варна ще организира кампания за набиране на нови приемни семейства, които да бъдат привлечени в помощ на деца, нуждаещи се от грижи и дом. Това заяви днес заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова по време на второто за годината заседание на Комисията по приемна грижа. На него […]