Снежана Апостолова: Община Варна ще инициира кампания за набиране на приемни семейства в региона

MadeInVarna
Снежана Апостолова: Община Варна ще инициира кампания за набиране на приемни семейства в региона

Община Варна ще организира кампания за набиране на нови приемни семейства, които да бъдат привлечени в помощ на деца, нуждаещи се от грижи и дом. Това заяви днес заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова по време на второто за годината заседание на Комисията по приемна грижа. На него присъстваха доставчиците на социални услуги, експерти по социално подпомагане и закрила на детето, представители на РЗИ, Областният екип по приемна грижа, неправителствени организации.  

След извършените анализи на процесите, свързани с развитието на приемната грижа в региона, е отчетена потребност от набиране на нови 25 професионални приемни семейства, стана ясно на срещата днес. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 г., 10 са за деца с увреждания и 7 – за деца с девиантно поведение. 

За тази цел Общината ще организира обширна информационна кампания, с която да привлече нови семейства, които да дадат шанс на деца, нуждаещи се от щастливо и спокойно детство. Инициативата ще включва реклама в електронните и дигиталните медии, печатни материали, специализирани предавания и мероприятия. Ще бъдат организиран Ден на отворените врати и Ден на приемната грижа, в които кандидати за приемни родители ще имат възможност да се срещнат с експерти от сектора и с вече утвърдени приемни семейства. Желаещите ще могат да се запознаят с всички условия и изисквания за приемните родители, за да вземат обосновано решение.

Към момента Областния екип за приемни семейства към Община Варна работи с най-големият брой утвърдени приемни семейства на територията на страната – 121. 33 от семействата са на територията на града, останалите са в общините Аксаково, Аврен, Белослав, Ветрино,  Вълчи дол, Долни Чифлик, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Заместник-кметът Диан Иванов: Община Варна разреши казуса с физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров“

С усърдна работа от страна на кметската администрация бе постигнато съдебно споразумение между изпълнителя и Министерството на младежта и спорта, така че да бъде запазен общественият интерес, каза заместник-кметът по време на сесия на Общинския съвет   Кметът на Варна Благомир Коцев и неговият екип проведоха поредица от срещи с […]