Кметът Благомир Коцев откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

MadeInVarna
Кметът Благомир Коцев откри Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Четирима български състезатели се класираха за финалите на престижното състезание 

Най-добрите гимнастици от целия свят отново са във Варна за осмата Световна купа по спортна гимнастика. Кметът Благомир Коцев откри престижното състезание, в което тази година участват над 130 спортисти. 

Радостен съм, че Варна отново е домакин на този турнир от висок ранг и че тази година в него участват рекордните 37 държави. Това доказва, че спортът в морската столица се развива с високи темпове, каза в приветствието си Коцев и пожела успех на българските състезатели. 

Той получи плакет от Българската федерация по спортна гимнастика в знак на благодарност за подкрепата на елитното състезание, както и юбилейна монета от домакина – Двореца на културата и спорта. Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Георги Глушков и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева бяха сред официалните лица на откриването. Артур Мицкевич –  технически делегат (мъже) и Хелена Ларио – технически делегат (жени) представляваха Международната федерация по гимнастика. Българските състезатели са представлявани от Красимир Дунев, президент на Българската федерация по гимнастика. Четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председател на Организационния комитет, също е във Варна, за да подкрепи най-добрите ни гимнастици. 

За финалите в морската столица в различните дисциплини се класираха трима от националните ни състезатели – Димитър Димитров (земя и прескок) и Йордан Александров (висилка) при мъжете и класираната за Олимпийските игри в Париж Валентина Георгиева (прескок) при жените. 

Кметът Коцев награди златния медалист на финала на земя – състезателя от Казахстан Дмитрий Патанин. Втори остана представителят на Франция, а трети в надпреварата е също състезател на Казахстан. Влезлият като резерва Димитър Димитров завърши на седма позиция на финала на земя при мъжете и остана извън надпреварата за медалите. 

Варна приема финалите на Световната купа по спортна гимнастика за пети пореден път. Организатори на турнира са Община Варна и Българската федерация по спортна гимнастика. Състезанието продължава и утре, 26.05.2024 г. (неделя), с финали при мъжете (прескок, успоредка, висилка) и при жените (греда, земя). Входът в Двореца на културата и спорта за всички желаещи да наблюдават високото спортно майсторство на гимнастиците е свободен. 

Още снимки от спортното събитие можете да видите на официалната Фейсбук страница на Община Варна: https://www.facebook.com/livevarnahttps://www.facebook.com/livevarna

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна уличната рехабилитация в районите „Приморски“ и „Младост“

В останалите райони на морската столица – „Одесос“, „Владислав Варненчик“ и „Аспарухово“, пътните настилки ще се ремонтират от утре, стана ясно на оперативната среща на администрацията на Община Варна В частта от Морската градина към район „Одесос“ са подменени неработещите осветителни тела Дейностите по рехабилитацията на пътните настилки във Варна […]