Ремонтират улици в район „Младост“

MadeInVarna
Ремонтират улици в район „Младост“

Продължават ремонтите на по-малките улици в кварталите, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. В ход са дейности  по обновяване на на ул. „Доброволци“ и ул. „Иван Боримечката“ в район „Младост“. Извършва се цялостна подмяна на тротоарните настилки, преасфалтиране на пътното платно и изграждане на енергийно ефективно улично осветление. Извършени са ремонтни дейности на ул. “Райко Даскалов”, а поетапно предстои обновяването на ул. „Блян“, „Цар Светослав Тертер“. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Единадесет столетници живеят във Варна

Единадесет души на сто и повече години живеят на територията на Община Варна, сочи справка, изготвена в края на м.г. от дирекция “Информационно и административно обслужване” към Община Варна. През 2022 година 100-годишен юбилей са отпразнували 5-ма души, двама са прекрачили прага на 101-та си година, други двама са станали […]

Ремонтират улици в район „Младост“

MadeInVarna
Ремонтират улици в район „Младост“

Започва основен ремонт на улици на територията на район „Младост“ – 15-ти м.р., II-ри м.р. и Възраждане III-ти м.р., съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.  В ход са дейностите по ул. “Райко Даскалов”, ул. „Доброволци“, ул. „Цар Светослав Тертер“, следват ул. „Иван Боримечката“, ул. „Блян“, и ул. „Капитан Райчо“. Предстои цялостна подмяна на пътната и тротоарна настилки, както и изграждане на енергийно ефективно улично осветление.  Поетапно до края на годината предстои да започне ремонт и на още пет улици в района – ул. „Цар Гаврил Радомир“, ул. „Никола Корчев“, ул. „Под Игото“, ул. „Поп Харитон“ и  ул. „Самарско знаме“.

Продължават дейностите на обект благоустрояване в ж. к. “Трошево”  – междублоково пространство заключено между ул. “Фантазия”, улицата северно от бл. 78, бул. “Хр. Смирненски”, ул. “Хан Кубрат” и ул. “Добрин Василев”. Дейностите включват реконструкция на спортни игрища, изграждане на фитнес на открито, кътове за отдих, рехабилитация на тротоарните настилки, ремонт на съществуващите и изграждане на нови алейни мрежи, ремонт на паркингите, обособяване на джобове за контейнери, подмяна на осветлението с ново – енергоефективно. 

С реализацията на проекта ще се постигне подобряване, естетизация и модернизация на градската среда в района. Освен по подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на улицата, дейностите ще доведат до намаляване на отделните вредни емисии и повишаване на безопасността на участниците в движението и постигане на изискванията за достъпна среда за хора в неравностойно положение.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриха туристическото изложение Дестинация Варна

Кметът на Варна Иван Портних и председателят на УС на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев откриха шестото издание на туристическото изложение “Дестинация Варна”. “Летният сезон бе изпълнен с много предизвикателства. Поздравления за бранша, който положи много усилия, за да преодолее трудностите и който доказа, че може бързо […]