Варна почете паметта на Капитан Петко войвода

MadeInVarna
Варна почете паметта на Капитан Петко войвода

Общоградското честване е по повод 179 години от рождението на революционера. Организатор е тракийско дружество “Капитан Петко войвода“

Кметът на Варна Благомир Коцев положи венец пред паметника на Капитан Петко Войвода на площад „Тракия“ във Варна. Това стана по време на общоградското честване по повод 179 години от рождението на революционера. Организатор на събитието е тракийско дружество “Капитан Петко Войвода“.

Венци и цветя в знак на признателност пред паметника бяха положени още от областния управител проф. Андрияна Андреева, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, председателя на Общинския съвет Христо Димитров, районните кметове, представители на Варненската и Великопреславска митрополия, неправителствени организации, учениците от ОУ „Капитан Петко войвода“ в кв. „Галата“ и граждани.

Традиционно слово по случай годишнината изнесе Румяна Вълчева, председател на Тракийско дружество “Капитан Петко войвода” във Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Благомир Коцев поиска екипи да докладват за места, от които все още не е разчистена листната маса

Започва разчистването на временната площадка за складиране на дървесна маса под Аспаруховия мост   Кметът на Варна Благомир Коцев нареди на районните кметове да сформират екипи за огледи и да докладват за места, от които все още не е разчистена събраната листна маса след бурята. Това стана по време на […]