Кметът издаде заповед с препоръчителни мерки срещу коронавируса

MadeInVarna
Кметът издаде заповед с препоръчителни мерки срещу коронавируса

Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19 издаде кметът на Община Варна. В нея се препоръчва ограничаване на провеждането на масови прояви на закрито; пътуванията във връзка с обмяна на опит по различни програми на ученици; засилване на дезинфекционния режим във всички детски, учебни, социални и обществени сгради, ведомства и институции.

 

Няма потвърден случай за коронавирус към този момент в България. Това съобщи на брифинг началникът на Военномедицинска академия генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, който е и председател на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус COVID-19. В Европа над 1189 са официално обявените случаите към 7.09 минути тази сутрин. Смъртността е сравнително ниска – по-малко от 2 процента, каза генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. Най-много са случаите в Италия, но има нови обявени случаи в Нидерландия, в Хърватия са обявени още два случая, в Гърция са обявени още нови случаи, но общият им брой не надхвърля повече от седем. През изминалото денонощие в двете лаборатории, в които се правят изследвания за COVID-19, са изследвани съответно – 47 души във ВМА, като всички проби са отрицателни, а в Националната лаборатория са изследвани 15 души, като отново всички проби са отрицателни, каза председателят на Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус COVID-19.
Вчера се е провел и междулабораторния контрол, като трите отрицателни проби, които са от Националната лаборатория, са се потвърдили като отрицателни и във ВМА. Същият процес е протекъл и в Националната лаборатория, където трите отрицателни на ВМА ,са потвърдени като отрицателни.
В днешния ден подлежат на изследване само за ВМА нови 11 проби. В следващите часове, към края на деня, ще бъде обявено колко са изследваните и какви са резултатите от тези изследвания. Използват се същите реактиви и машини като в другите европейски лаборатории, персоналът е обучен по същия начин и имаме цялата убеденост, че резултатите са достоверни, заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Следваща Новина

Нека помогнем: Събират пари за закупуването на терапевтичен кон

В неделя (23.02) се проведе благотворително яздене за набиране на средства за кон, който след нужното обучение да се превърне в терапевтичен за деца със специални нужди. Близо 1000 лв. събраха от конната база Кичево за каузата. Благотворителни езди се осъществиха още в София и Казанлък, инициативата е на сдружение […]