Нека помогнем: Събират пари за закупуването на терапевтичен кон

MadeInVarna
Нека помогнем: Събират пари за закупуването на терапевтичен кон

В неделя (23.02) се проведе благотворително яздене за набиране на средства за кон, който след нужното обучение да се превърне в терапевтичен за деца със специални нужди. Близо 1000 лв. събраха от конната база Кичево за каузата.

Благотворителни езди се осъществиха още в София и Казанлък, инициативата е на сдружение “Конна Терапия”, по идея на младата психоложка Петя Янкова от Казанлък.

Кауза е за закупуване на терапевтичен кон за малкия Ици, който загуби верния си приятел и терапевт, жребеца Мерзух, при пожар в конна база в с.Сираково(врачанско). Мерзух се подготвяше за терапевтичен кон не само за Ици, но и за много други дечица в района. Майката на Ици(Диана Младенчева) искаше да помага не само на собственото си дете, но и на други деца в нужда. Новият кон ще бъде първоначално в София, за да бъде обучен и подготвен да помага от Веселина Фелдман. Остава да се събере нужната сума за закупуването му. До този момент са събрани половината средства.

Ето как можете да се включите в това благородно дело:

Чрез превод на следната банкова сметка:
Титуляр на сметка: Сдружение “Конна Терапия”
Банка: ДСК Банк
IBAN: BG40STSA93000022393469
BIC: STSABGSF
Валута: BGN
Основание: закупуване на терапевтичен кон


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Нов парк ще се изгражда в жк "Възраждане" 1

“Нов парк ще изградим в жк “Възраждане” 1 в район “Младост”. Той е част от проект, който подготвяме за цялостно благоустрояване на квартала”, обяви кметът Иван Портних. След ремонта на ул. “Ана Феликсова” и ул. “Петър Алипиев” предстои рехабилитация на по-малките улици, изграждане на тротоари, пътеки, спортни игрища, нови паркоместа, […]