Кметът на Варна Иван Портних днес е рожденик

MadeInVarna
Кметът на Варна Иван Портних днес е рожденик

Кметът на Община Варна Иван Портних днес навършва 44 години.

Той е роден на 18 ноември 1976 г. в гр. София в семейство на руснак и българка, като до 2011 г. е руски гражданин.

Завършва 9-а френска езикова гимназия в столицата, след което записва “Международни икономически отношения” в УНСС. Има магистърска степен по бизнес администрация от Франкофонския институт за администрация и управление и от Нантския университет. Специализира хотелски мениджмънт в Университета “Корнел” в САЩ. Владее френски, английски и руски език. Семеен е с две деца.

Кариерата на Портних започва от фирма “Данон”, след което се премества във Варна и от 2001 г. до 2013 г. работи като генерален мениджър на туристическия комплекс “Гранд хотел Варна”, включващ няколко хотела, разположени в курорта “Св. св. Константин и Елена”. През 2010 г. печели “годишна награда” в категория “Хотелски мениджър на годината”, присъждана от сдружение “Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация”.

Политическата кариера на Портних стартира през 2011 г., когато е избран за общински съветник от листата на ГЕРБ, чиято група оглавява до юни 2013 г. Изпълнява длъжностите председател на постоянната комисия “Финанси и бюджет” и заместник-председател на Общински съвет–Варна. Избран е за народен представител на 12 май 2013 г. в 42-то Народно Събрание.

На 30 юни 2013 година се кандидатира за кмет на Община Варна на частичните местни избори, които печели на втори тур на 7 юли 2013 г. През октомври 2013 г. е избран на първи тур за кмет на Община Варна за мандат 2015–2019 г., а след балотаж, на 3 ноември печели отново изборите за мандат 2019-2023 г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отново тръгва безплатна линия за медицински консултации

От днес информационната линия в помощ на пациентите с хронични заболявания подновява работата си, съобщи БНР. Линията е създадена от Националната пациентска организация и дава възможност за консултация със специалисти. Всеки работен ден от 9 до 18 ч. лекари от COVID сектори, ендокринолози, онколози, кардиолози и психолози ще консултират пациентите […]