Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Франция

MadeInVarna
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Франция

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Жоел Мейер. На разговорите присъстваха Жером Кел – аташе по политическите въпроси в посолството, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и Франция, и Милена Ангелова – директор на Алианс Франсез във Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град.

По време на срещата кметът запозна своите гости с важните за града проекти – икономическата зона, развитието на транспортната инфраструктура, като подчерта, че политическата и икономическата нестабилност в държавата, както  липсата на договорени оперативни програми, се отразяват негативно върху развитието на града. Представителите на посолството проявиха интерес към възможностите за изграждане на АМ “Хемус”, както и по теми, свързани с образованието и реализацията на младите хора и международното сътрудничеството с градове от региона. Н. Пр. Жоел Мейер посочи, че вероятно скоро ще има нужда от нови места във Варна за Алианс Франсез и за Международното френско училище „Шарл Перо“.  


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна отваря пункт за дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия

Пункт за дарения за бедстващите хора от Турция и Сирия отваряме днес в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Достъпът е край вход 6, а работното време е от 8 до 19 ч. По информация на БЧК към момента има […]