Община Варна отваря пункт за дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия

MadeInVarna
Община Варна отваря пункт за дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия

Пункт за дарения за бедстващите хора от Турция и Сирия отваряме днес в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Иван Портних. Достъпът е край вход 6, а работното време е от 8 до 19 ч. По информация на БЧК към момента има необходимост само от топли връхни дрехи и завивки, като по възможност те да са нови или запазени и чисти. Събраните дарения ще бъдат предавани на БЧК, тъй като в събота от Варна заминава първият транспорт.

“Мащабът на опустошенията след земетресенията в Турция и Сирия е неописуем.  Присъединяваме се към траура, съчувстваме на пострадалите хора. Варненци винаги са били съпричастни, затова вярвам, че отново ще отворим сърцата си и ще подкрепим активно бедстващите  хора”, каза кметът Иван Портних. По думите му към момента 14 души от Доброволното формирование към Община Варна имат готовност да се присъединят към спасителните екипи в Турция. “Тъй като формированието действа по закона за бедствията и авариите, в контакт сме с ръководството на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и при заявка от тяхна страна хората ще бъдат изпратени”, допълни той.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Подадени са първите заявления за отпускане на средства във връзка със санирането

Първите заявления във връзка със санирането вече са подадени – две са от район “Приморски” и едно от район “Владислав Варненчик”. Благодаря на Общинския съвет, който подкрепи нашата програма за енергийна ефективност, която ни дава възможност да работим много активно с гражданите за нейното изпълнение, заяви кметът Иван Портних. Подадените […]