Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Нидерландия

MadeInVarna
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Нидерландия

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас Н. Пр. Симон ван дер Бург. Той бе придружаван от Николай Стоянов – сътрудник по културните въпроси в посолството. 

Дипломатът е във Варна по повод няколко културни инициативи с участието на холандски творци, които се организират в морския град с подкрепата на Посолството на Нидерландия. Сред тях са концертът на най-стария симфоничен оркестър на Амстердам UvA-Orchestra J.Pzn Sweelinck, провел се в двора на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ и предстоящият тази вечер концерт на нидерландския струнен квартет North Sea в Градската художествена галерия. 

По време на срещата кметът Иван Портних заяви, че се надява двустранното сътрудничество между Варна и побратимения град Дордрехт, Нидерландия, да продължи, като отбеляза някой от съвместните инициативи тази година, сред които размяна на делегации с представители от образователни институции, турнир по шах с участието на клубове от двата града и други. 
Посланикът заяви, че освен добрия културен обмен, Варна е привлекателна за холандския бизнес, като за пример посочи IT компания, осигурила над 600 работни места в морския град.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Цветана Манева: Благодаря ви, защото вече съм варненка

По повод номинацията си за почетен гражданин на Варна след края на представлението „За любовта”, актрисата Цветана Манева се обърна към публиката в Летния театър с думите: „Благодаря ви, благодаря ви, защото вече съм варненка! Благодаря ви за тези 30 години, в които се случваше Международният театрален фестивал и вие […]

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Нидерландия

MadeInVarna
Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Нидерландия

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Кралство Нидерландия у нас Н. Пр. Симон ван дер Бург. Това е първо посещение на дипломата в морския град. Той бе придружаван от Николай Стоянов – сътрудник по културните въпроси в посолството. Повод за срещата е откриването на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, част от който е и постановката „Бели криле“ на уличен театър „Close-Act”. Спектакълът е част от откриващата програма тази вечер и се осъществява с финансовата подкрепа на посолството.
По време на срещата кметът Иван Портних изказа своята благодарност за добрите партньорски отношения между Варна и Дордрехт, които имат 20-годишно партньорство. Радвам се, че отношенията ни намериха своята динамика въпреки трудностите с ковид пандемията, посочи кметът. Посланикът също подчерта добрите взаимоотношения между двата града, като посочи, че сътрудничеството трябва да се разшири и в други области.

 

Кметът запозна своите гости с проектите, които са важни за развитието на Варна, сред които строителството на автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“, преместването и развитието на “Пристанище Варна” ЕАД. Той изрази увереност, че въпреки всички трудности ще бъде намерен път за реализация на тези проекти, които ще променят икономическата среда в града.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ОДМВР-Разград с информация относно предстоящия мач България-Северна Македония

ОДМВР – Разград съобщава, че във връзка с футболната среща между националните отбори на България и Северна Македония, която ще се проведе на 02.06.2022 г. от 19.00 часа на стадион “Хювефарма арена”, от 16.30 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците „Васил Левски“/ от кръстовището с бул.“Княз Борис“ до […]