Концерт представя пред деца “Магията на славянската музика”

MadeInVarna
Концерт представя пред деца “Магията на славянската музика”

Музикални изпълнения на тема „Магията на славянската музика“ ще бъдат представени на поредния концерт за малчугани от поредицата „Варненско лято за деца”. Той ще се проведе на 18-ти октомври, неделя, от 11ч., в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, при спазване на всички мерки за безопасност. Симфоничният оркестър на НУИ „Добри Христов“ под палката на маестро Страцимир Павлов ще излезе на сцената, за да поведе родители и деца на музикално пътешествие с „Приказките на Госпожа Виола“ – в ролята Румяна Петрова.

“Идеята ни тръгва от приказните сюжети в руската музика, от творбите на Чайковски и Глинка. Искаме нашата детска публика да почувства как героите от приказките оживяват в творбите на великите композитори. Българският фолклор също е част от славянската традиция, затова включваме и магичните български песни, изпълнени от представителния народен хор на НУИ „Добри Христов“, заяви Румяна Петрова. Тя допълни, че публиката ще има възможност да види не само масови сцени от „Лешникотрошачката“, но и руски танц, украински гопак и за колорит – унгарски чардаш. “Финалът ще е с любимия Валс №2 на Шостакович”, каза още Румяна Петрова. Концертът е безплатен за деца до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лв.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва конкурс за лого „Варна - 100 години курортен град“

Община Варна обявява конкурс за изработване на проект на лого „Варна – 100 години курортен град/ Varna – 100 years holiday destination“. Знакът ще бъде използван за всички събития, свързани с юбилея през 2021г., съобщават от дирекция „Туризъм“. В конкурса могат да участват физически лица. Проектите трябва да бъдат създадени […]