Почетоха паметта на Капитан Петко Войвода

MadeInVarna
Почетоха паметта на Капитан Петко Войвода

122 години от смъртта на Капитан Петко войвода, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България, бяха отбелязани във Варна. Заупокойна молитва бе отслужена на гроба на героя на старите варненски гробища, а цветя бяха поднесени от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Община Варна, областния управител Марио Смърков, районни кметове, представители на Варненска и Великопреславска митрополия, ОД на МВР, много граждани. Събитието бе организирано от Тракийското дружество “Кап. Петко войвода“ с председател Румяна Вълчева.

 

По-късно заупокойна молитва бе отслужена и пред паметника на войводата, където венци и цветя поднесоха Коста Базитов, зам.-кмет на Община Варна, представители на Областната администрация, Генералното консулство на Руската федерация, Варненската и Великопреславска митрополия, районни кметове, Съюз на ветераните от войната, Апелативен съд-Варна. Организатор на събитието бе Съюзът на Тракийските дружества в България, Регионалното тракийско дружество – Варна с председател Станка Димитрова, и НЧ “С Тракия в сърцето – 2021”. 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Лудогорец победи Спартак Вн с 4-0

Отборът на Лудогорец записа втори пореден успех в контролите по време на зимната подготовка. “Орлите” разгромиха Спартак (Варна) с 4:0 в първата си проверка, след като тимът се прибра от Турция. Над всички за “орлите” днес бе едно от новите попълнения Спас Делев. Той отбеляза първите две попадения в двубоя, […]

Почетоха паметта на Капитан Петко войвода

MadeInVarna
Почетоха паметта на Капитан Петко войвода

Със заупокойна молитва и полагане на венци и цветя пред гроба на Капитан Петко, Варна отбеляза 120 г. от кончината на войводата. Проявата, организирана от Тракийското дружество във Варна, уважиха кметът Иван Портних, началникът на щаба на ВМС кап. I ранг Камен Кукуров, зам.-кметът Коста Базитов, районни кметове, дипломати, общински съветници, сержанти от запаса и резерва, граждани.

Слово по повод годишнината произнесе Румяна Вълчева, председател на Тракийско дружество „Капитан Петко Войвода“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметство Тополи празнува Трифон Зарезан

Кметство Тополи, съвместно с читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, ще отбележи празника на лозаря Трифон Зарезан. Програмата започва на 14-ти февруари от 11 ч. пред храма „Св. Успение Богородично“ в селото с празничен водосвет. След това ще има ритуално зарязване на лозя, празнична трапеза и конкурс за най-добро вино, […]