Красен Кралев: Интересът на Левски по-важен ли е от този на българския спорт?

MadeInVarna
Красен Кралев: Интересът на Левски по-важен ли е от този на българския спорт?

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените в Закона за хазарта ще се отразят благоприятно на българския спорт, тъй като парите за него ще скочат двойно. Той допълни, че няма как от едната страна да стои интересът на Левски, а от другата този на целия роден спорт.

Кралев разкри, че евентуалните промени ще доведеат до допълнителни 50 милиона лева в бюджета на спортното министерство, които ще бъдат разпределени за всички спортове у нас. Той също така сподели, че предвидените регулации се отнасят единствено за моментните лотарийни игри, а няма да засегнат компаниите за залози, които са спонсори да доста от клубовете в България.

“Не мога да коментирам какво ще се случи в Левски. Това е решение на собствениците и ръководството на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка държава има право да регулира бизнеса. Смятате ли, че тези действия са насочени срещу Левски? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на компаниите за залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт”, каза министърът.

Красен Кралев допълни, че няма как да не подкрепи предложение, което ще доведе до повече пари за българския спорт и пожела на родните състезатели много успехи през 2020 година.

“Промените в Закона за хазарта водят до по-големи приходи за тотализатора и Министерството на спорта. По принцип бюджетът министерството е около 80 милиона лева. От тях 50 млн. отиват за спортните дейности. След промените тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват основно от тотализатора. Тези промени ще доведат до увеличение на приходите. Няма как да не подкрепя предложение, което ще доведе до увеличение на приходите за българския спорт. Редно да отличим заслужилите след всяка една година. Те получават премии от Българския спортен тотализитор. Имахме добра година, но наред с това съм убеден, че можем много повече. Дай Боже късмета да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с много медали от Токио”, заяви той след края на церемонията “Нощта на шампионите”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна кампанията за плащане на местните данъци и такси

Гражданите вече могат да заплащат местни данъци и такса битови отпадъци и за 2020 година, съобщиха от дирекция „Местни данъци“ към Община Варна. Няма промяна в размера на налога. Информация за размера на задълженията може да се получи на гише „Информация” в дирекция “Местни данъци” на бул. ”Сливница” № 191, […]