Кризисният щаб работи по отстраняването на последиците от урагана във Варна

MadeInVarna
Кризисният щаб работи по отстраняването на последиците от урагана във Варна

Всички отговорни институции работят по отстраняването на щетите от урагана във Варна. Задачите бяха разпределени от кмета Благомир Коцев по време на сутрешното заседание на извънредния кризисен щаб днес.

Община Варна призовава гражданите да останат по домовете си и да не използват личните си автомобили освен в случаите на спешна необходимост. Препоръчва се още да обезопасят домовете и имотите си, като затворят всички врати и прозорци и преместят леки предмети и имущество на закрито. На строителните фирми е разпоредено да обезопасят строителните обекти. Има готовност бездомните хора да се приютят в СУПЦ в район Младост. Аварийните екипи имат задача да се оглеждат и за бедстващи животни.

В кризисния щаб са ангажирани всички районни кметове, кметовете на петте села, представители на Община Варна, на „Пожарна безопасност и защита на населението“, на „Охранителна полиция“, както и трите общински предприятия „Общински паркинги и синя зона“, „Управлението на проекти и озеленяване“, което поддържа Морската градина и ТАСРУД, което отговаря за светофарните уредби.

Технически екипи и специализирана техника продължават да работят на терен, за да отстранят последиците от бедствието. Предстои да бъде направен и оглед на училища и социални институции във връзка с утрешния работен ден.

Заседанията на кризисния щаб ще се провеждат през целия ден. 
Гражданите могат да подават своите сигнали на телефон +35952/820112.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 700 постъпили сигнала заради урагана във Варна

Над 700 сигнала са получени в Областна дирекция на МВР заради урагана, който вилнее във Варна и областта. Хора подават информация за аварирали и пострадали коли, паднали дървета. Сигналите не спират и към този момент. Във Варна постъпват от всички райони на града. Това съобщиха от пресцентъра на полицията, предава […]