Над 700 постъпили сигнала заради урагана във Варна

MadeInVarna
Над 700 постъпили сигнала заради урагана във Варна

Над 700 сигнала са получени в Областна дирекция на МВР заради урагана, който вилнее във Варна и областта. Хора подават информация за аварирали и пострадали коли, паднали дървета. Сигналите не спират и към този момент. Във Варна постъпват от всички райони на града. Това съобщиха от пресцентъра на полицията, предава Moreto.net.

Сред последните сигнали, които се отработват, са за 3 билборда, паднали върху 4 коли в квартал „Чайка”, както и за надвиснала застрашително шатра от жилищен блок. Над 100 автомобила са пострадали заради лошото време.

Жена на 43 години е загинала в морската столица вчера вечерта, след като дърво е паднало върху нея около Районния съд. Жертвата на ураганния вятър е от Каспичан, но е живеела в близост на инцидента и се предполага, че се е прибирала от работа. Към момента няма данни за други пострадали хора.

От МВР призовават хората да не излизат от домовете си, да затворят прозорците си и да отстранят предмети от терасите си, които биха създали риск.

Гражданите могат да подават сигнали за бедствени ситуации на дежурния телефон на Община Варна: +35952820112.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Училищата във Варна преминават в онлайн режим на обучение на 20 ноември

Училищата във Варна преминават в режим на обучение в електронна среда от разстояние на 20 ноември, понеделник. Официалното искане е отправено от кмета Благомир Коцев към Министерството на образованието и науката.   Онлайн обучението ще засегне както класните, така и извънкласните дейности. Мотивите за това са, че условията в града […]