Кунчев: Притеснявам се повече от южноафриканския щам на коронавируса (видео)

MadeInVarna
Кунчев: Притеснявам се повече от южноафриканския щам на коронавируса (видео)

„Аз се притеснявам повече от южноафриканския щам на коронавируса, отколкото от британския. Той е по-неприятен, тъй като предизвиква по-тежко заболяване, има по-голяма смъртност и при него намалява средната възраст на смъртността”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на „Здравей, България”.

Южноафриканският щам обаче е по-слабо разпространен от британския.  Сериозните мерки в много страни са дали резултат, смята Кунчев, тъй като този щам е открит при много малко случаи. В България също ще се проведе изследване, което да провери за наличието на варианта. Че новият британски щам на коронавируса е по-заразен от обикновения коронавирус, потвърди и здравният инспектор. У нас в момента 10 души заразяват 6-7 други, във Великобритания се заразяват 27. В България са открити 8 заразени с британския щам. Това се е случило чрез насочено изследване към хора, завърнали се от Острова у нас.

Следваща Новина

Поправка „Манолова“, решена единодушно от ЦИК, опитва да спре явяването на Манолова на предстоящите избори

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова осъди остро решение на ЦИК № 1961-НС от 27 януари 2021 г., с което се пречи на явяването на изборите на формации като „Изправи се.БГ“, Демократична България, Отровното трио и др., защото не са партии. Според решението на ЦИК коалициите, които ще […]