Кунчев: Сега е моментът и за национално решение

MadeInVarna
Източник: Нова Тв
Кунчев: Сега е моментът и за национално решение

Мисля, че е назрял моментът за национално решение. Основното, което целим, е да избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти. Заповедта трябва да излезе до няколко дни, тя трябва да е с минимален срок от 2 седмици. Това заяви държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Все още цифрите се следят, но вълната е заляла почти цялата страна, обясни той. Относно случай в Благоевград с починала жена, Кунчев обясни, че все още се прави проучване дали има връзка с ваксинацията.

“Всичко, което проучим на наше ниво, го изпращаме на Европейската агенция по лекарствата, за да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, в зависимост от аутопсията, ние набираме съответните експерти в областта, за да дадат компетентното си мнение, което отнема време. Решението ще е общоевропейско дали може да се използва тази ваксина”, поясни той.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Възстановяват пътните настилки в Суворово

Радвам се да съобщя, че започна възстановяването на пътните настилки на няколко улици в Суворово. Работата стартира по ”Хан Тервел”, „Стара планина”, „Родопи” и „Ивайло”. Осигурените за ремонтите средствата са 317 423 лева с ДДС. Парите са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към правителството. Ремонтите трябва да […]