Мъката приключи! Сайтът Varnatraffic отново ще показва данните на Градски Транспорт

MadeInVarna
Мъката приключи! Сайтът Varnatraffic отново ще показва данните на Градски Транспорт

Днес се сключи договор, с който varnatrafiic ще продължи да поддържа системите си на символична цена срещу ангажимента на Градски Транспорт ЕАД изцяло да възстанови подаването на данните към varnatraffic. Сайтът varnatraffic трябва да заработи с данните на “Градски Транспорт” до три работни дни.

varnatraffic работи от 2013г.,

През 2015г. по проект “Интегриран Градски Транспорт” (ИГТ), Община-Варна в лицето на Иван Портних и Биляна Якова, сключиха договор за изграждане на алтернативна система с консорциум “Обединение Модерен Транспорт”.

Затова след 2016г., спряхме да обновяваме системата varnatraffic, а Градски Транспорт ЕАД постепенно влоши поддържането на устройствата си – което се отрази на данните в сайта.

След като изпълнителят по проекта ИГТ – фирма “Балистик Сел” реализира общинската алтернатива – http://itransport.varna.bg/Map/Index.html#/, решихме да прекратим проекта varnatraffic към 29.02.2020, а на 05.02.2020 спряхме данните на Градски Транспорт.

След 05.02 получихме много сигнали, че общинският сайт не е удобен за пътниците. Освен това се оказа, че по проекта ИГТ не е реализирана вътрешна диспечерска система, необходима за въвеждане на данните (за разписанията), а използват тази от varnatraffic.

Днес, сключихме договор, в който се съгласяваме да продължим да поддържаме системите си на символична цена срещу ангажимента на Градски Транспорт ЕАД изцяло да възстанови подаването на данните към varnatraffic.

екипът на varnatraffic

 

Следваща Новина

Да посрещнем Баба Марта в зоопарка

“Уважаеми посетители, каним Ви да се присъедините към нашия екип на 1-ви март /неделя/ от 11.00 до 12.00 ч., когато заедно ще правим мартенички за нашите животни на голямата поляна под сектор „Тревопасни“”, съобщиха от Зоопарк Варна. Линк към събитието тук.