Манолова: Борисов удължава “под масата” мандатите на шефовете на БНТ и БНР. Да си оттегли законопроекта!

MadeInVarna
Манолова: Борисов удължава “под масата” мандатите на шефовете на БНТ и БНР. Да си оттегли законопроекта!

Протестите искаха оставката на директора на БНТ, не удължаване на мандата му, заяви още Манолова

Борисов удължава “под масата” мандатите на генералните директори и на управителните съвети на БНТ и БНР. Да си оттегли законопроекта с промени в Закона за радиото и телевизията! Според внесените от Министерския съвет текстове мандатите автоматично ще се удължат от три на пет години.Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в своя позиция до медиите относно промените в Закона за радиото и телевизия, които се обсъждат днес на първо четене в Комисията по културата и медиите в парламента. Законопроектът е внесен в парламента от Министерския съвет на 23 февруари.

Освен автоматично удължаване на мандата, промените дават възможност и за два последователните мандата по пет години на генералните директори и на управителните съвет, допълва Манолова.

Протестите искаха оставката на директора на БНТ, не удължаване на мандата му. А това удължаване в навечерието на изборите цели да осигури на Борисов и ГЕРБ вярна служба на ръководствата на обществените медии към управляващите по време на кампанията, смята още тя.

Промените са направени в параграфи 12 и 15 във връзка с чл. 60 и чл. 66 от закона, посочва Манолова.

Тя призовава Борисов в оставащите седем дни работа на този парламент да не превръща депутатите си от ГЕРБ в комисия по трудоустрояване на партийни кадри и натиск над институциите да обслужват ГЕРБ на изборите Ревизията започва след 40 дни, напомни още Манолова.

Припомняме, че в края на миналия месец Манолова призова групата на ГЕРБ в парламента да гласува против удължаването на мандата на КЗК от пет на седем години, въпреки че председателят на КЗК е майка на народен представител от ГЕРБ.

Следваща Новина

100 безплатни туристически обиколки ще се проведат във Варна през 2021 г.

Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година. 78 от тях са на английски език, а останалите 22 – на български. Организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. […]