Мъж, осъждан 27 пъти, с нова присъда за кражба и теглене на пари от чужда банкова карта

MadeInVarna
Мъж, осъждан 27 пъти, с нова присъда за кражба и теглене на пари от чужда банкова карта

Пет години „лишаване от свобода“ за извършена кражба в условията на опасен рецидив и 3 години затвор за ползване на чужда банкова карта без съгласието на титуляра, е присъдата която получи 44- годишния Венцислав Йорданов. До наказанието се стигна след одобрено от Окръжен съд – Варна споразумение, сключено между подсъдимият и прокуратурата. Изтърпяването на наказанията ще бъде при първоначален строг режим.
Мъжът е от София и има 27 предишни осъждания за престъпления срещу собствеността, извършени в страната и чужбина. Към настоящия момент изтърпява присъда „лишаване от свобода“ в Затвора – София.
Пред Варненския окръжен съд, Венцислав Йорданов заяви, че се признава за виновен по повдигнатите обвинения и е наясно, че подписването на споразумението представлява влязла в сила присъда.
На 13 април 2013 година се намирал във Варна до база на фирма в Западна промишлена зона, търгуваща със строителни материали. Управителят на търговското дружество пристигнал в базата, като на излизане от автомобила си „Фолксваген Туарег“ забравил в него малка чанта. Венцислав забелязал, че мъжът не носи нищо в ръце, изчакал да влезе навътре във фирмения имот, счупил страничното задно стъкло и взел чантата. Откраднатите вещи били на стойност 402,30 лв. С откритите две банкови карти, 44-годишният мъж в условията на продължавано престъпление успял да изтегли 3000 лева.
Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Няма предложение за събаряне на ОУ „Иван Рилски“

Няма внесено предложение в Общински съвет – Варна за събаряне на сградата на ОУ „Иван Рилски“, за закриване, преместване или вливане на училището, съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности” в Община Варна. Извършено е проучване на заетите образователни площи в отделните училища, с цел поетапно преминаване на едносменен режим […]