Мъж от Варна в ареста заради неспазена домашна карантина

MadeInVarna
Мъж от Варна в ареста заради неспазена домашна карантина

Мъж от Варна (З. В., на 21 години) е задържан за срок до 72 часа, тъй като не е спазил наложената му 14-дневна карантина след завръщането му от Великобритания на 23-ти март, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. Мъжът демонстративно и многократно е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, установени със заповеди на министъра на здравеопазването, като сам е публикувал снимки в социалните мрежи за действията си.

Служителите на ОД на МВР-Варна продължават да следят стриктно за спазване на задължителната домашна карантина от лица, които са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискова дестинация. Извършени днес са 1203 проверки по адреси, като са констатирани пет нарушения. Образувани са нови пет досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна.

 

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна. Извършени са също 137 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Няма съставени актове за установени нарушения. ОД на МВР-Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.

Следваща Новина

449 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

449 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 27. Те са установени в София (12 случая), Благоевград (1 случай), Смолян (4 случая), Варна (3 случая), Добрич […]