МФК Спартак спечели международния турнир по плажен футбол

MadeInVarna
МФК Спартак спечели  международния турнир по плажен футбол

МФК Спартак спечели петото издание на международния турнир по плажен футбол, който се проведе на пясъка във варненския квартал “Аспарухово”.

Участие в надпреварата взеха още румънския Уест Дева и молдовския Нистру, като трите тима играха по два пъти помежду си.

Шампионите на България спечелиха и четирите си срещи. В първата те биха румънците с 4:2 с два гола на Мариан Мачиука-Мачи и по един на Илиян Илиев и Станислав Джамбазов. След това възпитаниците на Симеон Христов се справиха и с Нистру, надделявайки с 9:6.

Тук четири пъти противниковата врата порази Мачи, по два пъти това сториха Станислав Джамбазов и Мартин Рачев, а веднъж – игралият във футболната Шампионска лига срещу Реал (Мадрид) преди години Владислав Мирчев. В третата си среща Спартак за втори път надделя над молдовците, този път с 5:4. С хеттрик се отчете Мачи, а по едно попадение добавиха Станислав Джамбазов и Мартин Рачев. Варненци биха с 10:4 Уест Дева в последния си двубой. Тук над всички бе Кристиан Димитров с четири гола, Мачи добави два, а по един – вратарят Добромир Господинов, Павел Адамов, Владислав Мирчев и капитанът Иван Мартинов.

На второ място завършиха молдовците, които записаха две победи над румънците – с 6:4 и 7:5.

Организаторите на надпреварата връчиха и две индивидуални награди. Призът “Ники Терзиев” за най-атрактивен играч получи Илиян Илиев, а за най-отдаден “Наско Тодоров” отиде при Добромир Господинов.

Турнирът бе генерална репетиция за трите отбора преди участието им в Шампионската лига по плажен футбол в Назаре, Португалия в първата половина на юни. Любопитното е, че Спартак и Нистру са в една предварителна група там.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Връчиха годишните награди „Варна“ в сферите на културата, науката и образованието

Годишните награди „Варна“ за ярки постижения в сферата на културата, науката и образованието през 2021 г. получиха днес 28 личности и колективи. Отличията бяха тържествено връчени от зам.-кмета Коста Базитов и председателят на постоянната комисия по наука и образование в Общинския съвет проф. Антоанета Цветкова. Носител на голямата награда „Варна“ […]