Министър Димитров проверява реките Струма и Места

MadeInVarna
Министър Димитров проверява реките Струма и Места

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров проверява реките Струма и Места в близост до границата с Гърция с участието на експерти от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Благоевград. Инспекциите  са за нивата на реките и проводимостта на  речните корита във връзка с очакваното снеготопене и обилните дъждове през последни дни.
На река Струма в близост до ГКПП „Кулата“ комисията констатира, че има изсечени дървета, но дървесина, клони и храсти са оставени в непосредствена близост до реката, има налични и в самата река. Установени са острови в реката като БДЗБР ще направи предписание за почистване на речното корито.
Предстои проверка на река Места за количествата вода, почистването на коритото и незаконен добив на инертни материали.
Припомняме, че онзи ден беше извършена инспекция на реките, вливащи се в територията на Турция, и беше направено работно посещение в град Одрин, на което беше  постигната договореност за ранно предупреждение при високи води по реките Тунджа, Арда и Марица.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Борисов: Няма да се кандидатирам за президент

„Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти”, коментира още той „Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието, […]