Министър Емил Димитров проведе работно посещение в Турция

MadeInVarna
Министър Емил Димитров проведе работно посещение в Турция

Вчера при посещение в град Одрин, Турция, се проведе работна среща между министъра на околната среда и водите Емил Димитров и валията на Одрин г-н Екрем Джаналп, на която се постигна договореност за ранно предупреждение при високи води по реките Тунджа, Арда и Марица. Министърът на земеделието на Турция Бекир Пакдемирли се включи в срещата от Анкара.
От Одрин беше осъществена видеоконферентна връзка с Националния координационен център на МОСВ в София, на която бе получена актуална информация за нивото на реките и хидрометеорологичната обстановка в реално време, включително видео наблюдение на 5 от язовирите имащи отношение към оттока за Турция.
На срещата бяха подчертани добрите междусъседски отношения и сътрудничество по опазване на околната среда и водите между двете страни.
Присъстваха генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров и от турска страна директорът на генерална дирекция води.
По-късно на ГКПП „Капъкуле“ беше проведена среща с новия директор на митница „Тракия“ и директора на полицията, отговарящ за охраната на българо-турската граница.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Стартират два конкурса за миксиране на фолклор, електронна и класическа музика

Конкурс за миксиране на български фолклор и електронна музика е част от събитията, посветени на 20-та годишнина от партньорството между Варна и Дордрехт (Нидерландия).  Организатори и партньори на проявата са Bachfestival Дордрехт, ММФ „Варненско лято“, Фондация „Дордрехт-Варна“, Община Варна, Popcentrale Дордрехт, UBeat, Община Дордрехт и Агенция Silver Lining. Инициативата е […]