Стартират два конкурса за миксиране на фолклор, електронна и класическа музика

MadeInVarna
Стартират два конкурса за миксиране на фолклор, електронна и класическа музика

Конкурс за миксиране на български фолклор и електронна музика е част от събитията, посветени на 20-та годишнина от партньорството между Варна и Дордрехт (Нидерландия).  Организатори и партньори на проявата са Bachfestival Дордрехт, ММФ „Варненско лято“, Фондация „Дордрехт-Варна“, Община Варна, Popcentrale Дордрехт, UBeat, Община Дордрехт и Агенция Silver Lining. Инициативата е част от музикалния проект „The Voyager“. Известният диджей и продуцент на транс музика Робърт Никсън, специално за този проект, създаде нова електронна версия на българската народна песен ‘‘Излел е Дельо Хайдутин‘‘, включена в Златния запис на космическата сонда Voyager. Диджеите, които решат да участват в международния конкурс, ще получат продукта на Робърт Никсън, както и оригиналната песен.

Всички желаещи трябва да се регистрират до 29.04.2021 г., 23,59 ч. (EEST, Източноевропейско лятно време) на адрес https://tinyurl.com/FolkAndVibes. Веднага след като организаторите получат регистрацията на съответния кандидат, той ще получи файловете, с които да работи, както и инструкции как да изпрати своя микс до международно жури, което трябва да стане факт не по-късно от 12.05.2021 г. Изискванията към участниците са да живеят във Варна, както и да могат да изпълнят 20-минутен DJ сет на живо. Те сами ще решават какво да включат в своите миксове, които задължително трябва да съдържат български фолклор и електронна музика. Победителят ще има възможност да участва с DJ Робърт Никсън на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2021.

Втори конкурс ще бъде проведен и в Дордрехт, в който кандидатите трябва да покажат умения за миксиране на електронна музика и произведения на Йохан Себастиан Бах.

Следваща Новина

Девет варненци кандидатстваха за стаж в Страсбург

Общо девет са кандидатите от Варна, заявили желание да се включат в стажантската програма на Департамента по европейски и международни въпроси на френския град Страсбург. Сред тях са настоящи студенти във варненските университети, както и възпитаници на университетите в Маастрихт (Нидерландия), в Нотингам (Великобритания), в Страсбург, в Софийския университет „Св. […]