Министър Кузманов посрещна олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика

MadeInVarna
Министър Кузманов посрещна олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна с цветя момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика при завръщането им от Олимпийските игри в Токио. На Летище София той поздрави състезателките Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, както и старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова и нейния помощник Михаела Маевска за извоюваната олимпийска титла в японската столица.
„Цяла България се гордее с постигнатото от Вас. Заслужено стъпихте на най-високото стъпало на почетната стълбичка и доказахте, че сте най-добрите в света. Благодаря Ви за страхотните емоции“, каза министър Кузманов при стъпването на шампионките на родна земя.
Българските състезателки спечелиха златните отличия по категоричен начин, след като събраха общ сбор от 92,100 т. в многобоя. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха оценка от 47,550 за съчетанието си с пет топки, а за смесената композиция с обръчи и бухалки момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска бяха оценени с 44,550 точки. Така българският ансамбъл се нареди пред отборите на Руския олимпийски комитет (90,700 т.) и Италия (87,700). Титлата е първа за родната художествена гимнастика на олимпийски игри.
С цветя министър Кузманов посрещна и състезателките, които взеха участие в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и главния мениджър на националния отбор-индивидуално Бранимира Маркова и Марияна Памукова, която е личен треньор на Боряна. Калейн се класира за финалното състезание в Токио и зае 5-о място в крайното подреждане, а Тасева остана на 14-а позиция в квалификациите и не можа да намери място сред най-добрите 10 гимнастички.
Спортният министър поздрави председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за постигнатите успехи и й пожела нови отличия от най-големите спортни форуми, на които да се радваме.
Родните гимнастички бяха посрещнати на Летище София от ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика, роднини, приятели, състезатели и множество привърженици, които ги отрупаха с цветя и поздравления за олимпийското злато.

Следваща Новина

Кафене в Австрия реши да не обслужва ваксинирани клиенти

Кафене в австрийската федерална провинция Залцбург отказва да обслужва хора, които са били ваксинирани срещу коронавируса, съобщи местната радиостанция ORF Salzburg, цитирана от “Фокус”. Отбелязва се, че такъв „своеобразен път“ е избран от оператора на магазин за здравословни храни, който разполага с малко кафене. В заведението, което се намира в […]