Министерството на туризма участва в изложение Фестивал „Вино и храна“

MadeInVarna
Министерството на туризма участва в изложение Фестивал „Вино и храна“

Министерството на туризма участва в 9-то издание на изложението Фестивал “Вино и храна“, което се провежда във Варна на 13 и 14-и юни. Форумът се организира от  Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценители /БАСВ/, Българска Асоциация за Кулинарна Култура и Асоциацията за реклама и комуникации в туризма с подкрепата на Община Варна.
И тази година Министерството на туризма се представя със свой щанд на Фестивал „Вино и храна“. Традиционно той следва концепцията за развитие на винено-кулинарните маршрути в България и цели запазване на традициите и културата, като се промотира местната храна и регионални обичаи, а именно това са водещи акценти в дейността на министерството. По този начин се подпомага популяризирането и напредъкът на местния туристически бизнес, насочва се вниманието към вътрешния туризъм и се допринася за налагане на концепцията slow tourism. Фокусът на тазгодишното издание е „Варна – 100 години курортен град“.
През 2020 година събитието бе единственият фестивал, реализиран от туристическия сектор по Черноморието в присъствен формат, при спазване на всички противоепидемични мерки.
Министерството на туризма е традиционен участник от 2017 година.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Завърши първия кръг от националните шампионати и „Балканска Джет Ски Купа“ във Варна

Успешно завърши първия кръг от националните шампионати и „Балканска Джет Ски Купа“ във Варна. Морската столица бе домакин за първи път на подобен вид състезание с международно участие, организирано от „Джет Ски Клуб Варна“ и дирекция “Спорт” към Община Варна. В почивните дни на офицерския плаж премериха сили екипи от […]