Министерството на здравеопазването: Дори и да сте преболедували, трябва да се ваксинирате

MadeInVarna
Министерството на здравеопазването: Дори и да сте преболедували, трябва да се ваксинирате

“При липса на данни относно ефикасността на една доза от ваксините срещу COVID-19 при преболедували, във връзка с предвиденото доминиране на Делта варианта с потенциал за избягване на имунния отговор, ECDC съветва да се прилага пълният курс на ваксини при всеки с риск от тежко протичане, независимо от предходна COVID инфекция”, пишат от здравното министерство на страницата си във Facebook.

 

“Дори и да сте преболедували, трябва да се ваксинирате, когато ви предложат ваксина. Защитата, която всеки придобива след инфекция с COVID-19, варира и все още не знаем колко дълго продължава естественият имунитет”, допълват от здравните власти.

 

“Трябва да се ваксинирате, независимо дали сте преболедувал COVID-19. Това е така, защото експертите още не знаят за колко време сте защитен от повторно боледуване след оздравяване. Дори и да сте преболедували, е възможно – макар и рядко, отново да се заразите и заболеете. Проучванията сочат, че ваксинацията осигурява силна допълнителна защита към имунитета на преболедувалите”, се казва още в разпространената от МЗ информация.

Следваща Новина

МФК Спартак е на 1/8-финал в Шампионската лига по плажен футбол

Спартак се класира за втори път в историята си на 1/8-финал в Шампионската лига по плажен футбол. Варненският тим победи с 8:4 Сотао на турнира в португалския град Назаре. В спор за място на 1/4-финалите Спартак се изправя утре срещу друг представител на Португалия – Бенфика Калдас де Раиня, който […]