Морският транспортен бранш във Варна обяви подкрепата си за ВМРО на парламентарния вот

MadeInVarna
Морският транспортен бранш във Варна обяви подкрепата си за ВМРО на парламентарния вот

Представителите на над 10 организации от областта на морския транспорт обявиха днес на среща във Варна подкрепата си за кандидат-депутатската листа на ВМРО – БНД в морския град. Специален гост на срещата беше водача на листата във Варна и лидер на партията, Красимир Каракачанов.
Взехме това решение, защото ВМРО, според нас са най-активната партия по отношение на транспортните въпроси на местно, национално и на ниво европарламент и се надяваме тази политика да продължи благодарение на тях и в следващото Народно събрание. Това заяви Максим Петков, председател на Националния съюз на превозвачите и инициатор на срещата. По думите му воеводите ще бъдат подкрепени от шест от регионалните организации на сдружението – във Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Търговище и Плевен. Очаква се подкрепата и на останалите шест в страната. На събитието присъстваха представители на Асоциацията на българските морски капитани, доброволческа организация „Булсар“, Асоциацията на възпитаниците на Морско училище, Българската асоциация по морско право, Клуб на корабния механик.
Състоянието на българския морски транспорт, адаптацията на родното морско законодателство към световното и европейско, както и Закона за доброволчеството бяха сред въпросите, поставени от бранша на срещата. Положението в морския транспорт е наистина тежко и това е резултат от незаинтересоваността в последните години на родните институции, коментира по време на срещата, Красимир Каракачанов. Има много какво да бъде направено още в посока развитие и запазване на морския транспорт у нас, каза още той. От наша страна може да очаквате пълно съдействие по всички проблеми, допълни още Красимир Каракачанов.
Доброволчеството да се зачита за трудов и осигурителен стаж, както и да се предвижда възнаграждение за доброволчески труд, са идеите ни, които могат да бъдат включени  в Закона за доброволчеството, каза по време на срещата Иво Пазарджиев, трети в листата на ВМРО-БНД Варна. Ще инициирам бъдещите депутати от региона да се обединят около тази кауза.
Варна има запазен терен от 54 дка за по-голям Военноморски музей, който от години е отделен за тази цел. Тук обаче имаме нужда и от съдействието на Общината, за да се случи този проект, каза още Красимир Каракачанов. Този терен е отделен още преди 30 години именно с това предназначение и ще направим всичко възможно този проект да се случи, допълни още лидера на ВМРО и водач на депутатската им листа във Варна.

Следваща Новина

Слави: Във Варна има будно общество с много морални хора

Слави Трифонов се пусна на живо днес във фейсбук и отговори на десетки въпроси от зрители. Живата връзка продължи над час и половина. Ето как Слави отговори на въпрос на Мария Лазарова: – Защо е избрал да се кандидатира за депутат точно от град Варна? “Отговорът е много прост. Първо […]