Морско училище – големият победител в многобой на вода

MadeInVarna
Морско училище – големият победител в многобой на вода

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ грабна голямата награда в състезанието по морски многобой за Купата на Командира на ВМС, Началника на ВВМУ и Кмета на Варна.
Отборът на Морско училище спечели първо място в крайното комплексно класиране. В деня на закриването на спортния форум – 31 май 2021 г., купата бе връчена на курсантите от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Второто място в генералното класиране също бе за Морско училище – за отбор от студенти.
В състезанието по морски многобой, което продължи три дни и се проведе в района на „Карантината“, участваха отбори от ВВМУ и военни формирования на ВМС. Те се състезаваха в дисциплините „Ветроходство“, „Морски възли“ и „Хвърляне на хвъргало“.
Състезанието по морски многобой бе открито на 29 май 2021 г. от началника на Морско училище и в присъствието на Кирил Вълчев – генерален директор на Българската телеграфна агенция, с чиято медийна подкрепа се проведе регатата.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ подкрепи лечението и рехабилитацията на още 80 деца

Oще 80 деца са подпомогнати от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Набраната до този момент сума от кампанията, която стартира миналата година на 1 декември, е 1 850 000 лв. Средства от „Българската Коледа“ се даряват за диагностика, лечение и рехабилитация на деца с тежки и хронични заболявания, както и за […]