Морско училище организира фотоконкурс по повод 140-годишнината си

MadeInVarna
Морско училище организира фотоконкурс по повод 140-годишнината си

Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод годишнината на най-старото техническо учебно заведение в България.
В конкурса могат да участват всички обучаеми в редовна и задочна форма на обучение, бакалаври, магистри или докторанти и курсанти  от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
Според техническите изисквания, снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени с кратък текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела по дългата страна. Резолюцията на изображенията да е не по-малка от 200 dpi. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.
Към всяка снимка, участваща в конкурса, задължително се изисква следната информация:
– Заглавие на снимката;
– Име на фотографа участник, специалност и курс на обучение;
– Текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 600 знака);
– Година на заснемане;
– Телефон за връзка, e-mail.
Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на изпратения за конкурса материал, след като той бъде разгледан. Линк за регистрация: https://forms.gle/8E3RSei2N53xJfca7
Срокът за изпращане на снимките е до 31 август 2021 г.  На 15 септември ще бъдат обявени номинираните за наградите на фотоконкурса. Имената им ще бъдат обявени във Facebook профила на Студентски съвет към ВВМУ и на сайта на Морско училище. Номинираните фотографии ще бъдат публикувани и в алманах по повод 140-годишнината на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
Номинираните за I, II, III място в конкурса ще получат материални награди и ваучери.

Следваща Новина

Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби

Варненският окръжен съд призна за виновен подсъдимия Галин М. за това, че на 28.01.2018 г. по хулигански подбуди се опитал умишлено да умъртви охранител на дискотека Гетсби. Деянието, представляващо опасен рецидив, е останало недовършено поради независещи от дееца причини. 39-годишният мъж беше оправдан по първоначално повдигнатото обвинение, деянието да е […]