Морско училище почете светите братя Кирил и Методий

MadeInVarna
Морско училище почете светите братя Кирил и Методий

В навечерието на 24 май ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ отбеляза един от най-светлите български празници – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. С чувство на национална гордост Морско училище отдаде почит на всички просветители, учени, творци и светли умове в българската история.
По повод празника, със заповед на министъра на отбраната бе обявена благодарност за началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, за приноса му към успешното провеждане на Стратегическия преглед на отбраната 2019 – 2021 г. В същото направление с грамота бе отличен и зам.-началникът по учебната и научната част – капитан I ранг проф. д-р Калин Калинов.
Също със заповед на министъра на отбраната с предметни награди бяха отличени и професор д.н. Валери Стоянов от катедра „Мениджмънт и логистика“ на Факултет „Навигационен“, и доц. д-р Милен Бонев – ръководител на катедра „Електротехника“ на Факултет „Инженерен“.
За съществен принос към развитието и утвърждаването на авторитета на ВВМУ като образователна и научна институция и във връзка с 24 май, със заповед на началника на Училището бяха наградени и служители, преподаватели, военнослужещи, курсанти и студенти от Морско училище.
По време на церемонията в звание бе повишен и старши лейтенант Сейко Сейков. Той получи своите пагони на капитан-лейтенант. Тържествено бе връчена и дипломата на успешно защитилия дисертационен труд за придобиване на образователно-научна степен „доктор“ – Радко Радев, главен юрисконсулт на Училището.
В края на празника в знак на признателност и уважение бяха поставени цветя пред барелефите в Алеята на преподавателя.

Следваща Новина

Европейски ден на морето, в Технически университет - Варна

По случай Европейския ден на морето, в Технически университет- Варна, със съдействието на Регионален академичен център, на който ТУ-Варна е член, беше организирано посещение на група ученици от 10-ти и 11-ти клас на Професионална гимназия по електротехника и Професионална техническа гимназия – Варна, с цел запознаването им с морските специалности, […]