Задържаха 36-годишен мъж за големия пожар преди дни във Варна

MadeInVarna
Задържаха 36-годишен мъж за големия пожар преди дни във Варна

36-годишен мъж, живущ във Варна, е установен като извършител на умишлен палеж, вследствие на който се запали сервиз за гуми.
На 24 февруари, около 12:20 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за пожар във вулканизатор и сервиз за гуми, намиращ се на ул. «Девня», в района на Сточна гара. При инцидента няма пострадали, но са унищожени: фургон, барака, голяма купчина автомобилни гуми, инструменти и оборудване. От огъня е засегнат и л.а. «Рено», паркиран близо.
При предприетите действия по разследване на причините и обстоятелствата, довели до пожара, е установено, че се касае за умишлен палеж. След оперативно – издирвателни дейности е установен и задържан извършителят – А.В. (36 г.), живущ във Варна, известен на органите на реда и осъждан. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Неизвестен подхвърли гранати под колите на Жоро Камилата и сина му

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по повод намерени две бойни гранати с извадени шплентове на запалките. Те са били  подхвърлени под два автомобила. Сигналът за установени два метални предмета бил подаден в събота около 11,40 часа. От записите на видеокамерите станало ясно, че в полунощ в петък срещу […]