Мутафчийски: Фитнесите са най-опасното място

MadeInVarna
Мутафчийски: Фитнесите са най-опасното място

“Никога не съм казвал, че фитнесите са безопасни места, напротив, те са най-опасните. Това, че различни неща са разрешени, не значи, че са безопасни”. Това заяви проф. Венцислав Мутафчийски по време на седмичния брифинг на здравните власти в Министерския съвет.

 

“Колкото и да ми е неприятно пак да влизам в ролята на лош вестител, не мога да спестя фактите”, добави той.

“Още към края на миналата седмица и началото на тази чувствахме, че се случва нещо в болниците. Направихме проучване във ВМА. Оказа се, че само за понеделник сме приели 13 души за един ден. Преди това толкова болни сме приемали за седмица. Въпреки че може да е изолиран случай, у нас възникна тревога. Цифрите доказват, че има “събуждане” в столицата, категорично в Кюстендил и в някои други области”, каза още ген. Мутафчийски, като призова медицинските директори да затегнат редиците и “да се подготвят за това, което ни очаква”.

Въпросите кога и как ще разхлабваме други мерки, биха звучали неиздържано, категоричен бе ген. Венцислав Мутафчийски.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва тестване на персонала в детските градини във Варна

Тестване на персонала на детските градини във Варна започва на 08.02.2021 г., понеделник, съобщават от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. Ще бъдат обхванати 736 души от общо 1599, тъй като на тест подлежат само лица, които не са боледували от COVID-19. Съгласно указанията на МЗ и РЗИ-Варна скринингът на педагогическия […]