Районна прокуратура-Добрич привлече към наказателна отговорност две лица, ограбили възрастен мъж

MadeInVarna
Районна прокуратура-Добрич привлече към наказателна отговорност две лица, ограбили възрастен мъж

Районна прокуратура-Добрич привлече към наказателна отговорност мъж на 35 г. и 16-годишно момче от с. Черна за грабеж на 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишен техен съселянин. Престъплението, извършено в съучастие, е по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.
Обвиняемите и жертвата се познавали от дълго време. В определени ситуации възрастният мъж заемал пари на двамата по-млади. Вечерта на 27 март 2021 година, по време на посещение в дома на жертвата, 35-годишният мъж му поискал малък заем. Домакинът първоначално се съгласил, а после отказал да даде исканата сума. С напредването на вечерта и под въздействието на употребения алкохол, двамата обвиняеми нападнали потърпевшия с цел да вземат пари от него, нанесли му няколко удара, взели сумата от 500 лв. и мобилен телефон от мъжа и си тръгнали.
Към момента двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“. Парите и телефонът са иззети и върнати на собственика им.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Премиерът Борисов: Държавата е подготвена за тази вълна на коронавируса, осигурени са всички необходими лекарства и достатъчно количества ваксини

България очаква 230 000 дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. Осигурени са достатъчно количества ремдесивир, който се прилага при лечението на коронавируса, здравната системата разполага и с всички необходими медикаменти, дезинфектанти и кислород за лечението на пациентите с новия […]