МВнР отличи изявени личности с принос в развитието на културната дипломация

MadeInVarna
МВнР отличи изявени личности с принос в развитието на културната дипломация

Държавният културен институт към министъра на външните работи отличи изявени личности с принос за популяризирането на българската култура, историческото наследство и развитието на културната дипломация. Почетни грамоти по повод 15-годишнината на института бяха връчени на доц. Албена Танева, проф. Аксиния Джурова, Иво Хаджимишев, Даниела Тодорова, Любов Костова и Явор Койнаков.

Заместник – министърът на външните работи Георг Георгиев благодари на отличените и на целия екип на Държавния културен институт (ДКИ) за усилията да представят страната ни по най-добрия начин.

„Благодарим ви за сътрудничеството, за онези сили и нерядко саможертва, която влагате в работата си, за да може ние да ѝ се наслаждаваме и с нея да представяме България пред нашите международни партньори“, заяви заместник–министър Георгиев.

На церемонията бе представена и първата за годината изложба в института „НАДГРАЖДАНЕ II” с най-новите произведения, постъпили в Художествения фонд към МВнР. Експозицията включва графики, колаж и смесена техника, както и живописни творби на едни от най-изявените съвременни български художници, сред които Греди Асса, Мариана Маринова, Нина Русева, Людмил Лазаров, Димитър Петров, Зоран Мише.

Изложбата „НАДГРАЖДАНЕ II” може да бъде видяна до 19 февруари 2021 г. в галерия „Мисията“, при спазване на всички противоепидемични мерки, както и онлайн – на сайта и фейсбук страницата на ДКИ.

Следваща Новина

Българският алпинист Атанас Скатов: Палатката ни не устоя на ветровете, но ние не се предаваме!

Българският алпинист Атанс Скатов съобщи за проблеми с палатката си на базовия лагер под К2: “Не е нужно да си на върха на К2, за да усетиш суровата сила на природните стихии. За съжаление палатката ни не устоя на ветровете през последните няколко дни на базовия лагер, но ние все […]