Над 150 деца се включиха в състезанието по лека атлетика за 3-4 клас

MadeInVarna
Над 150 деца се включиха в състезанието по лека атлетика за 3-4 клас

Над 150 деца от 10 училища се включиха в състезанието по лека атлетика за 3 и 4 клас, част от Ученическа купа Варна 2023, организирани от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Надпреварата се проведе в залата на СК „Локомотив“ при голям интерес от страна на деца, родители и гости.

Учениците премериха сили в дисциплините: 50 м гладко бягане, 200 м гладко бягане, дълъг скок от място, хвърляне на малка плътна топка за момичета, хвърляне на плътна топка 2 кг за момчета и щафета. Най-емоционални бяха щафетните бягания.

Резултатите бяха изготвени на базата на общия брой точки от всички дисциплини. Класирането при момчетата е следното: първи са учениците от ОУ „Ангел Кънчев“, следвани от ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Патриарх Евтимий“. При момичетата победител е отборът на ОУ „Г. С. Раковски“, следван от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Христо Ботев“. За класираните на първите три места бяха осигурени купи, медали и предметни награди.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кооперация пламна във Варна, има жертва

Голям пожар избухна в жилищна кооперация във Варна. Един човек е загинал. Сигнал за инцидента е подаден около 07:00 ч. тази сутрин, съобщи Нова Тв. Пожарът е тръгнал от четвъртия етаж на жилищната кооперация на ул. “Марица” в града. Апартаментът е изгорял до основи, пише dariknews.bg. Няма опасност за останалите […]