Над 2000 растения канабис откриха полицаи от РУ Троян в наркооранжерия в града

MadeInVarna
Над 2000 растения канабис откриха полицаи от РУ Троян в наркооранжерия в града

Това е осмата разкрита плантация на територията на областта за последните 11 месеца

При полицейска операция, проведена днес от служители на ОДМВР-Ловеч и РУ Троян, в бивши заводски помещения в индустриалната зона на Троян са установени помещения за отглеждане на марихуана. Трите халета са модерно оборудвани, с всички необходими високотехнологични съоръжения на производството на наркорастителността. Две от тях са използвани за производство на марихуаната, а в трето продукцията се е изсушавала и се е подготвяла за експедиция и реализация на пазара. Открити са общо над 2000 насаждения.
В хода на процесуално-следствените действия са намерени и препарати, необходими за отглеждането на културата, както и сушилня с остатъци от изсушена листна маса. Задържани за срок до 24 часа  в РУ Троян са трима души, двама от които от гр. Луковит  и един от гр. Червен бряг. В обитаваните от тях домове са открити над 20 000 евро и около 20 000 лева, както и техника за заглушаване на мобилни устройства, съобщи Валентин Вълков, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство за производство на наркотични вещества под наблюдението на окръжната прокуратура.
Старши комисар Станислав Великов, директор на ОД МВР-Ловеч съобщи на брифинг, че активната работа на служителите от РУ Троян и ОД МВР-Ловеч е довела до успешната реализация. Разкриването на наркооранжерията е резултат от добрата професионална работа на служителите от ОД МВР-Ловеч и взаимодействието с Окръжна прокуратура, добави В. Вълков.

Следваща Новина

Голям пожар в дома за възрастни "Свети Никола" край Варна

Голям пожар избухна рано тази сутрин в дома за възрастни “Свети Никола” край Варна. В следствие на пожара четирима души са починали. Първите две жертви са 89-годишен мъж, в чиято стая е възникнал пожарът и още един обитател на дома, починал по-късно в болницата след обгазяване. По-късно от полицията потвърдиха, […]