Над 300 плувци ще се включат в Black Sea Cup във Варна

MadeInVarna
Над 300 плувци ще се включат в Black Sea Cup във Варна

Над 300 състезатели от 30 клуба от България, Турция и Франция ще мерят сили в международния турнир по плуване Black Sea Cup във Варна. Официалното откриване е в събота от 17.45 ч. в плувен комплекс „Приморски“.

Турнирът е квалификация за световното първенство във Фукуока, Япония през 2022 г. Надпреварата е организирана от шампиона на България – ПСК „Черно море“ и дирекция „Спорт“ към община Варна.

Black Sea Cup ще се проведе по всички правила на ФИНА, под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се осъществи спрямо възрастовите групи и пола, а наградният фонд е в размер на 16 000 лв.

Сред регистрираните е двукратната участничка на олимпиади Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. В миналогодишното издание най-добри състезатели по системата на FINA станаха Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) и Йордан Янчев (ПК Сандански). Домакините от ПСК „Черно море“ спечелиха най-много медали – 27 (8 златни, 9 сребърни и 10 бронзови).


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът Иван Портних бе гост на дискусия с Георги Господинов и Захари Карабашлиев

Кметът на Варна Иван Портних бе гост на дискуцията “Минало/Бъдеще/Минало” с писателите Георги Господинов и Захари Карабашлиев, а модератор бе журналистът Георги Милков. Срещата бе част от програмата на Международния литературен фестивал “Варна Лит”, който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, и премина при огромен интерес в залата […]