Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

MadeInVarna
Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция „Превенции“ към Община Варна.

 

На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни ученици бяха отличени от Иван Портних, кмет на Община Варна. Грамотите бяха връчени от г-н Тодор Иванов, зам.-кмет, и Светлана Коева, директор на дирекция „Превенции“.

 

На събитието присъстваха директори и ръководители на училищни превантивни клубове от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, МГ „Д-р Петър Берон“, СУ за ХНИ „Константин Преславски“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, ПГИ „Д-р Иван Богоров“, ПГТ „Проф. Асен Златаров“ и Професионална техническа гимназия. 

 

Училищните превантивни клубове са постоянна извънкласна организирана форма за осъществяване на превенция на рисковото поведение сред ученици от VIII – XII клас, в проблемни области като използване и разпространение на наркотици и други психоактивни вещества, рисково сексуално общуване, трафик на хора, асоциално поведение и рискове в онлайн пространството. Дейността се реализира по метода „връстници обучават връстници”.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Библиотеката представя изложбата „Вечната книга“

Пътуващата изложба „Вечната книга”, посветена на 150 години от Славейковия превод на Библията, гостува на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. Откриването е на 11 май 2022 г. от 10.00 часа в основната сграда на библиотеката, на адрес бул. „Сливница“ №34. Автори на изложбата са проф. Аксиния Джурова и проф. […]