Позиция на правителството по повод акцията на прокуратурата в МВР

MadeInVarna
Позиция на правителството по повод акцията на прокуратурата в МВР

Във връзка със засилената активност на прокуратурата от последните дни, както знаем на разпит в прокуратурата бяха извикани новият директор на БОП, точно два дни след като беше назначен, новият председател на ДАНС – на следващия ден след като беше назначен, заместник-председателят на ДАТО – той беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи, снощи беше привикан и г-н Папалезов, служител на Главна дирекция Национална полиция, като му бяха направили личен обиск и претърсване в жилището, без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е бил като свидетел.

Виждаме как след президентската институция, прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите.

В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 100 състезатели се включват в "Международна регата Варна 2021"

Над 100 състезатели в швертботните класовете Оптимист, Лазер Радиал, Лазер Стандарт, Лазер 4.7, 420 и 470 ще мерят сили в акваторията на Варненския залив в традиционната ветроходна „Международна регата Варна 2021”. Тя ще се проведе в периода от 4-ти до 6-ти юни, а гонките ще могат да се наблюдавани и […]