Наградиха победителите във Varna Channel Cup 2021

MadeInVarna
Наградиха победителите във Varna Channel Cup 2021

Изключителен адреналин за състезатели и зрелище за публика предложи седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup, провеждаща се във Варна между 21-14 май. 37 екипажа взеха участие в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския международен съдия Козмин Андроник и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов. Причината да не се проведат максималните предвидени 10 гонки беше липсата на подходящ вятър. За щастие на публиката обаче на 23-ти май, когато се провеждаха и емблематичните за надпреварата гонки море-езеро прогнозата беше благоприятна за ветроходния спорт и се проведоха пълния набор от три предвидени гонки, което даде възможност цветните спинакери да създадат неповторима гледка в Морската столица.

Събитието се организира от яхтен клуб ЛЗ яхтинг 1991, СК Ултрамарин, под егидата на Община Варна, а помощта на институциите е безценна, тъй едноименната гонка канал езеро изисква спиране на целия корабен трафик в канала.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.

Регатата за купата на канала открива сезона при киловите яхти, с което резултатите дават прогнози за сезона и възможност екипажите да проверят състоянието на яхтите след пускането им на вода след зимната пауза. С тази победа Chocolate дава сериозна заявка за намеса в годишните класирания и вливане на свежа кръв във флотилията при най-бързите, което ще направи сезонът още по-интересен. В екипажа участие взимат и олимпийските надежди на България Мариела Николова и Ива Илиева.

Класирането продължава както следва:

IRC 1

1. Chocolate със шкипер Франсоа Боп.

2. PETRA със шкипер Павел Дуков.

3. Blue Magic със шкипер Никола Попов.

ORC B

1. Wasabi със шкипер Валентин Николов

2. Mowgli със шкипер Деян Кръстев

3. Нимана със шкипер Георги Николов

ORC C

1. Proxima със шкипер Свилен Дойков

2. Tornado със шкипер Тодор Русев

3. Nord Burgas със шкипер Бранимир Янчев

ORC P

1. Mind Milk със шкипер Калин Георгиев

2. Ronin със шкипер Петър Димитров

3. Metch със шкипер Мартин Тодоров


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Каракачанов: ВМРО си имаше собствена политика и не клякаше на ГЕРБ

По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не клякаше на ГЕРБ. И по темата с Македония, ние бяхме казали, че ако тук се тръгне на компромис – напускаме коалицията, и по темата за Истанбулската конвенция, и по темата за интеграцията на циганите, или както хората я наричат Циганската […]