Наградиха участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа 2019“

MadeInVarna
Наградиха участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа 2019“

Кметът на Варна Иван Портних награди участниците в конкурса „Да украсим Варна за Коледа“. Проявата се организира за четвърта поредна година от Община Варна. Участниците имаха възможност да изпращат снимки с коледна и новогодишна украса от своите жилищни сгради, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения, като кадрите бяха публикувани във фейсбук страницата „Да украсим Варна за Коледа“. Броят на харесванията определи победителите.

 

“Благодаря на всички участници, които се включиха в конкурса за красива празнична украса във Варна! Радвам се, че тази надпревара се радва на все по-голям интерес, видях, че се водеха истински „битки“ за подкрепа в социалната мрежа. Оценявам ентусиазма на всички, защото за мен е много важно  личното отношение и внимание на всеки един от Вас към средата, която ни заобикаля – пред дома и офиса, на улицата, в детската градина, в училище, в университета, в търговския център, на летището. Нека заедно да продължим да работим така, че Варна да става все по-красива, да пазим създаденото”, заяви кметът.

 

Почетни плакети получиха победителите от вход 3 на бл. 205 от “Кайсиева градина”, които спечелиха в раздел “Украса на жилищна сграда”. Медицинският университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“  взе отличието в категория “Украса на фасада на обществена сграда”. “Искам да благодаря за тази прекрасна инициатива на общината, радвам се, че работим заедно, с любов към града”, заяви Деян Грънчаров, помощник-ректор в университета.
В раздел “Интериор – художествено оформление на вътрешни помещения” спечели детска градина “Крилатко”.

Поощрителни грамоти получиха ДГ „Ран Босилек“, Летище Варна, Делта Планет Мол, семейство Неделчеви, семейство Каменови, семейство Димитрови, ДГ №38 „Маргаритка“, Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, ДГ №15 „Гълъбче“, ДГ №28 „Пролет“ и ОУ „Добри Чинтулов“.

 

“Прекрасна е тази инициатива, защото създава положителна енергия. За коледната магия тази година монтирахме над 4200 метра светещи системи. Самият паркинг и основната сграда на терминал 2 бяха огряти от над 41 000 малки лампички, което надявам се е създало топло чувство във всички наши пътници”, разказа Мартин Димитров, началник на отдел “Терминален мениджмънт” на Летище Варна. С добри думи се обърна към присъстващите и  Юлия Илиева, директор на ДГ №28 „Пролет”. “От името на колектива благодаря на организаторите на конкурса, защото отношението към красотата и идеите, създаващи красота и уют, са част от еволюцията на цялото човечество”, сподели тя.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Няма данни взривът във Варна да е от боеприпаси, заяви Младен Маринов

На този етап няма данни, които да подкрепят тезата, че взривът във Варна е в следствие на съхранение на боеприпаси или взривни вещества. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента. По-скоро се работи по версията за наличието на газ. Няма данни, че мъжът, за който излезе информация, […]