Награждават отличниците в конкурса „Най-старото злато и Варна – днес“

MadeInVarna
Награждават отличниците в конкурса „Най-старото злато и Варна – днес“

Специалната награда на кмета на Варна в ученическия конкурс „Най-старото злато и Варна – днес“, организиран от Общинския детски комплекс, е спечелена от Кремена Момкова, VII клас. Призът на Археологическия музей пък е за Мартин Златев, VIII клас. Това реши тричленното жури на конкурса, с председател д-р Владимир Славчев, главен асистент към отдел „Археология“ на Регионален исторически музей във Варна. Събитието е организирано по повод 50-та годишнина от откриването на най-старото обработено злато в света.

 

В конкурса са постъпили 95 творби, разпределени в трите раздела: „Изобразително изкуство“, „Приложно изкуство“ и „Фотография“. Официалната церемония по награждаване на отличените ученици ще се състои на 14.05.2022 г. от 11:30 ч. в сградата на РИМ– Варна. 

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция „Превенции“ към Община Варна.   На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни […]