Наказание за 33-годишен варненец, разпространявал наркотици

MadeInVarna
Наказание за 33-годишен варненец, разпространявал наркотици

Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и Йордан Русев от Варна. С него 33-годишният мъж се призна за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение.
Той е с висше образование, работи и има чисто съдебно минало.
Пред съда заяви, че съжалява за извършеното престъпление, съгласен е с постигнатото споразумение и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
Страните приеха за безспорно установено, че за времето 03.01.2021 г. -04.01.2021 г. във Варна, Йордан държал с цел разпространение 8,70 гр  метамфетамин на стойност 217,15 лв. и 0,28 гр. марихуана на стойност 1,68 лв.
Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.
Йордан Русев прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с 3 години изпитателен срок. Страните се споразумяха да не му бъде налагано по-лекото наказание „глоба“.
В тежест на подсъдимия са и направените по наказателното производство разноски в размер на 662,95 лв., които следва да се плати по сметка на ОД на МВР гр. Варна.
Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненката Петя Панева, която впечатли всички с гласа си

Петя Панева е един от големите таланти в новото издание на „Гласът на България“. Тя успя да впечатли журито с гласа си и влезе в отбора на Галена, която се обърна първа. „С музика се занимавам наистина от много малка. Още на 3-4-годишна възраст родителите ми са ме записали в […]